Δελτίο Τύπου

15 Μαρτίου, 2022 18:21

Στην Πάτμο από 28 Φεβρουαρίου έως και 8 Μαρτίου βρέθηκε κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καλύμνου το οποίο αξιολόγησε μαθητές της Πάτμου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για τυχόν μαθησιακές διαταραχές. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από 2 ψυχολόγους, 1 λογοθεραπεύτρια, 1 δασκάλα ειδικής, 1 νηπιαγωγό ειδικής, 1 μαθηματικό ειδικής και 1 φιλόλογο ειδικής.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, έπειτα από έγγραφη πρόσκληση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Κουτούζου Νικολάου και του Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Κάβουρα Δημήτρη, συμμετείχε εθελοντικά και μετέβη στην Πάτμο, η Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας, Αναπτυξιολόγος, Δρ. Τσεκούρα Ευφροσύνη με 2 βοηθούς, τoυς οποίους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Το αποτέλεσμα της όλης δράσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με συνολική  αξιολόγηση  47 μαθητών χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στην Κάλυμνο. Επετεύχθη επίσης  η δια ζώσης επικοινωνία των αξιολογητών  με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων. Επίσης εγκαταστάθηκε το Λ-τεστ (Ανιχνευτικό εργαλείο για Μαθησιακές Δυσκολίες) στους Η/Υ των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του νησιού.

Η όλη δράση συντονίστηκε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κουτούζο Νικόλαο και τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, κ. Κάβουρα Δημήτρη.

Ενεργά στον συντονισμό συμμετείχαν βέβαια και  οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων των Δ.Σ. Σκάλας, Χώρας, Κάμπου και Γυμνασίου Πάτμου οι οποίοι κάλυψαν ένα μεγάλο μέρος των εξόδων των αξιολογητών.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γκιουζένη Αθηνά, προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καλύμνου για τη άψογη συνεργασία πριν και κατά την διάρκεια των αξιολογήσεων.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ για τις χορηγίες τους, την DodekanisosSeaways καθώς και την BlueStarFerries και ιδιαίτερα τον Επιτελικό Διευθυντή Εμπορικής Εκμετάλλευσης κ. Θεοδωράτο Διονύσιο ο οποίος παρέχει ενεργή στήριξη για την ικανοποίηση αναγκών που αφορούν την Πάτμο και ιδιαίτερα τον τομέα της παιδείας, συνδράμοντας και ενισχύοντας δράσεις κοινωνικού περιεχομένου.