Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων λόγω έκτακτων καιρικών συνθήκων.

24 Ιανουαρίου, 2022 10:35

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΜΟΥ

Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις των άρθρων 1, 58 και 94 παρ. 4 εδ. 27 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2. Το από 21.01.2022 έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

3. Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Δημάρχου με τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδ/σου.

4. Το γεγονός ότι ο Νομός Δωδεκανήσου  εντάσσεται στο ισχυρό καιρικό σύστημα που θα επηρεάσει τη χώρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους έως 10 μποφόρ σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης κατά της διάδοσης του κορονοϊού και συνεπώς δε θα είναι εφικτός ο προαυλισμός και ο αερισμός των σχολικών τάξεων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

     Την αναστολή λειτουργίας των δημόσιων  νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στη νήσο Πάτμο για αύριο  Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα των θυελλωδών ανέμων (8 και βαθμιαία 9-10 μποφόρ), χιονοπτώσεων και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπεται να επικρατήσουν στη νήσο μας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΕΝΤΕΣ