ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Εορτασμού Εθνικής Εορτής της  25ης  Μαρτίου 1821

22 Μαρτίου, 2022 10:32

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και περιλαμβάνουν:  

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

α) Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, οικιών και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι από της ογδόης πρωινής ώρας της 24ης Μαρτίου μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.

β) Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών καθώς και των  καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι  τις βραδινές ώρες της 24ης  και 25ης   Μαρτίου 2022.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

α) Ομιλίες  με θέμα την ιστορική σημασία της Επανάστασης του 1821 από δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

β) Ώρα 11:00.Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων  από μαθητές:α)  του Δημοτικού Σχολείου Χώρας στην προτομή του Εμμ. Ξάνθου στη Χώρα, β) Δημοτικού Σχολείου Κάμπου στο Ηρώων Κάμπου.

 Λόγω εκτέλεσης έργων στην Σκάλα, η κατάθεση στεφάνων των σχολείων της Πατμιάδος Σχολής, του Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού Σχολείου Σκάλας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή όπως αναφέρεται παρακάτω

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

α) Ώρα 11.15: Προσέλευση επισήμων στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

β) Ώρα 11.30π.μ. Επίσημη Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και εκφώνηση του πανηγυρικού από το φιλόλογο καθηγητή του Γυμνασίου Πάτμου κ. Τσιόγκα Γρηγόρη.

γ)Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του αγωνιστή και πρωτεργάτη της Φιλικής Εταιρείας Εμμ. Ξάνθου όπου φυλάσσονται και τα οστά του και κατάθεση στεφάνων από τους: α) κ.κ. Δήμαρχο, το Διοικητή του  ΤΕ, Διοικητή του Α.Τ. Πάτμου και Λιμενάρχη Πάτμου και β) Τους μαθητές της Πατμιάδος Σχολής, του Γυμνασίου και Λυκείου και του Δημοτικού Σχολείου Σκάλας.

   Τήρηση ενός λεπτού σιγής .

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

 ΠΑΡΕΛΑΣΗ στον κεντρικό δρόμο Χώρας από τον κυκλικό κόμβο προς το Σταθμό Χώρας.

Ορίζεται τελετάρχης η κα Ιωάννα Χαλάστρα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ.

   Προσκαλούνται όλοι οι Δημόσιοι και Δημοτικοί Υπάλληλοι, οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια των Σωματείων και των Συλλόγων καθώς και ο Πατμιακός Λαός να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις  αυτές. 

   Ο Δημαρχών
 Κωνσταντάς Μιχαήλ