Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Πάτμο.

25 Νοεμβρίου, 2020 19:37

Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Πάτμο.

Πάτμος, 25 Νοεμβρίου 2020
Στην Πάτμο παρέμεινε για δύο ημέρες από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη από την Κάλυμνο, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου κ. Λευτέρη Πέντε και επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα και υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.
Μετά την πραγματοποίηση 265 περίπου rapid tests στο νησί των Δωδεκανήσων, ελάχιστα είναι τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν και όπως φαίνεται προς το παρόν αποφεύγεται η περαιτέρω διασπορά των αρχικών κρουσμάτων. Επιπλέον, όπως είχε εκτιμήσει αρχικά και το Κέντρο Υγείας Πάτμου, επιβεβαιώνεται πως η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων προήλθε από σχολείο, βάζοντας τέλος στα ακραία ανυπόστατα σενάρια για άλλες συρροές που είχαν ειπωθεί προ ημερών.
Η απόφαση για τη διακοπή των μαθημάτων και στο συγκεκριμένο σχολείο, χωρίς αμφιβολία συνέβαλε καταλυτικά στη συρρίκνωση του ρυθμού διάδοσης, σύμφωνα άλλωστε και με τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την επιχείρηση του ΕΟΔΥ στην Πάτμο.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ, ο Δήμαρχος Πάτμου κύριος Λευτέρης Πέντες τόνισε χαρακτηριστικά πως η Πάτμος είναι στο σωστό δρόμο για την αντιμετώπιση της σοβαρής κατάστασης χάρη στην υπεύθυνη και πειθαρχημένη στάση των κατοίκων και Δημοτών, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια επανάπαυσης, σε καμία περίπτωση.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τα μέλη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ κ.κ. Νίκη Γεωργακοπούλου, Ζήση Μαλιάγκα , Μαρία Σκαρτάδου και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο – συντονιστή Κώστα Στεφανίδη για την άριστη και διαρκή συνεργασία που είχαν κατά τις τελευταίες ημέρες.
Τέλος, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου και παρέμβαση του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε από την Πολιτική Προστασία εκτενής ενημέρωση των στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου σε επίπεδο συντονισμού και ελέγχου για θέματα αρμοδιότητας των Αστυνομικών Αρχών αναφορικά με τη διαχείριση της τρέχουσας ιδιαίτερης κατάστασης λόγω της πανδημίας.