ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

7 Μαΐου, 2021 17:06

Η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Μαΐου ώρα 14.00 μεταξύ της Δημοτικής Αρχής της Πάτμου και της Διοίκησης και του Επιστημονικού Προσωπικού του Κέντρου Υγείας  με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας λόγω Covid-19, καταλήγει στην παρακάτω από κοινού ενημέρωση:

Αγαπητοί συνδημότες και επισκέπτες της Πάτμου,

Με αφορμή το πρόσφατο άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης και ενόψει του επικείμενου ανοίγματος του Τουρισμού, σας καλούμε να τηρήσετε με συνέπεια και υπευθυνότητα όλα τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά της πανδημίας λόγω Covid-19. Διανύουμε μία από τις δυσκολότερες αλλά και πιο κρίσιμες χρονικές περιόδους που η επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες και τραγικές συνέπειες με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και με νέα επιζήμια μέτρα εις βάρος της τοπικής μας οικονομίας. Η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί εγρήγορση και αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από όλους, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι (σωστή χρήση μάσκας, εφαρμογή  υγιεινής των χεριών, τήρηση αποστάσεων κλπ), ώστε τα μεμονωμένα κρούσματα να μην οδηγήσουν σε γενικευμένη εξάπλωση στον πληθυσμό του νησιού, όπως με θλίψη διαπιστώνουμε πως συμβαίνει κατά καιρούς σε γειτονικά μας νησιά. Η πρόσφατη άρση ορισμένων περιορισμών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως το τέλος της πανδημίας.  Είναι η στιγμή που όλοι μαζί οφείλουμε να μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί, ώστε μέσα από την υπεύθυνη στάση μας να περιορίσουμε και να νικήσουμε την αόρατη και ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο Δήμος Πάτμου και το Κέντρο Υγείας βρίσκονται σε συνεχή επαφή και διατηρούν συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την παρακολούθηση της κατάστασης και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, διατηρούμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου και των δημοτών και επισκεπτών. Παρακαλούμε και προτρέπουμε όσοι το επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 22470-34100 ώστε να υποβληθείτε σε rapid test στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η συμμετοχή σας θα συμβάλλει καθοριστικά στην καλύτερη δυνατή ανίχνευση ενδεχόμενων κρουσμάτων και την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε και δεν επαναπαυόμαστε. Μένουμε υγιείς, κερδίζουμε πίσω τις ζωές μας και τις δουλειές μας.

Για το Δήμο Πάτμου                                                 Για το Κέντρο Υγείας Πάτμου

Ελευθέριος Πέντες                                                         Αντώνιος Γαμπιέρης

     Δήμαρχος                                                                                  Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής