ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ COVID

20 Αυγούστου, 2020 22:04

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ COVID

Mετά τις τελευταίες εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο εξαιτίας της εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού, ενημερώνουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες τα κάτωθι:

Μέχρι σήμερα, 20 Αυγούστου δεν υπήρξε επίσημη αναφορά για κάποιο νέο περιστατικό της νόσου , εκτός των ήδη τριών που γνωστοποιήθηκαν ήδη στις 16 Αυγούστου . Την περίοδο αυτή απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα, υπευθυνότητα ατομική και συλλογική. Η εξέλιξη της νόσου σε πανελλαδικό επίπεδο απαιτεί την αυστηρή τήρηση των μέτρων που συστήνονται από τον Οργανισμό Υγείας από όλους και για την ασφάλεια όλων.

Στα πλαίσια αυτά, η Δημοτική αρχή θεωρώντας τις επιχειρήσεις ως βασικό πυλώνα της οικονομίας και της κοινωνίας και υπό το πρίσμα της λήψης κατάλληλων υγειονομικών μέτρων συστήνει την μη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων εις βάρος τους.  Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αποτελεί δυσφημιστικό γεγονός για τις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τη στοχοποίησή τους. Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες δεν ευνοούν ούτε τις επιχειρήσεις , ούτε την κοινωνία, ούτε τη φήμη του νησιού.

Είχαμε την τύχη να μην χάσουμε το καλοκαίρι με τοπικό lock down, όπως συνέβη σε άλλες νησιωτικές περιοχές, εις βάρος όλων των αλληλένδετων παραγόντων. Εν αντιθέσει οι επιχειρήσεις της Πάτμου κατόρθωσαν να ορθώσουν ανάστημα και να μείνουν ανοιχτές παρά την υγειονομική αντιξοότητα. Aξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους επιχειρηματίες που στο ξέσπασμα των κρουσμάτων έδρασαν άμεσα, με σύνεση και με αίσθημα ευθύνης.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για τις επικείμενες εξελίξεις.

      Ο Δήμαρχος

Ελευθέριος Πέντες