Δελτίο Τύπου

16 Ιουλίου, 2021 11:50

Τις τελευταίες ώρες διακινείται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook)  παραπλανητικό και κακόβουλο δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες  εις βάρος του Δήμου Πάτμου αλλά κι εμού προσωπικά, σχετικά με την δήθεν «αδιαφορία» που επέδειξε ο Δήμος Πάτμου και προσωπικά ο Δήμαρχος στην επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ σήμερα 14/7/2021 στην Πάτμο.

Πρόκειται για συκοφαντικά και πρωτοφανή ψεύδη και δηλώνουμε ότι από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα ο Δήμος Πάτμου με τις ενέργειές του έχει αποδείξει τον τρόπο που χειρίστηκε την παγκοσμίως πρωτόγνωρη κρίση που βρέθηκε μπροστά  στα πρώτα κιόλας βήματα της  νέας δημοτικής αρχής.

Γνωστοποιούμε λοιπόν για τα παρακάτω:

Ο Δήμος Πάτμου από την αρχή της πανδημίας, όσες φορές με δικές του ενέργειες προσκάλεσε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να έρθει στο νησί μας για να πραγματοποιήσει ελέγχους, κατάφερε να φέρει εις πέρας το εγχείρημα με μεγάλη επιτυχία, αφού οργανώθηκαν όλα με άψογο τρόπο (ανακοινώσεις προς τους κατοίκους, διάθεση χώρου διεξαγωγής των ελέγχων, παραχώρηση ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου για την υποβοήθηση του κλιμακίου, κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής του κλιμακίου κ.λ.π.

Ο Δήμος Πάτμου συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια του εμβολιασμού   των κατοίκων και συνεργάστηκε άψογα με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων και το Κέντρο Υγείας Πάτμου για το σκοπό αυτό και η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Αναφερόμενος στο εν λόγω δημοσίευμα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδεμία ανάμειξη είχε ο Δήμος Πάτμου στην σημερινή επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ παρά μόνο στο ότι εξασφάλισε , όταν του ζητήθηκε, τη δωρεάν μετακίνηση επιστροφής του κλιμακίου. Με μεγάλη προθυμία θα συνδράμαμε σε ότι άλλο θα μας είχε ζητηθεί , προσβλέποντας πάντα στην ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών  του νησιού μας.

Δε μπορούμε όμως να ανεχτούμε τις συκοφαντίες και τα ψεύδη που αναγράφονται στο δημοσίευμα στην προσωπική σελίδα στο facebook του ιατρού του Κέντρου Υγείας Πάτμου κ. Τσουκαλά Γεωργίου, που θέλοντας να καλύψει τα λάθη που έγιναν από την πλευρά τη δική του όσον αφορά την ελλιπή οργάνωση της επίσκεψης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ, που ό ίδιος προσκάλεσε ως Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου, βάλλει κατά του Δήμου και προσωπικά  κατά εμού και μάλιστα, για να εκφράσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις και να χτυπήσει το «κατεστημένο», χρησιμοποιεί το Δήμο Πάτμου, σε πολλά δημοσιεύματά του.

  ΚύριεΤσουκαλά,

Η Δημοτική Αρχή της Πάτμου δεν αδιαφορεί, δεν αμελεί , δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτμου δεν ακολουθεί καμία κυβερνητική γραμμή.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτμου προσπαθεί να βγει η κοινωνία μας όσον γίνεται πιο αλώβητη από την πανδημία.

  Αγαπητέ γιατρέ,

  Δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικές αναλύσεις και αντιπαραθέσεις, είναι ώρα που όλοι πρέπει να αποδείξουμε ότι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και τηρούμε, εσείς μεν τον όρκο του Ιπποκράτη, εμείς δε τον όρκο που δώσαμε να υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και τα συμφέροντα των δημοτών μας.

Καθημερινά εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι είμαστε δίπλα στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο σας και σας ευγνωμονούμε γι αυτό. Ας συνεχίσουμε έτσι για να βγούμε όλοι μαζί νικητές.

Ο Δήμαρχος
Ελευθέριος Πέντες