Ανακοίνωση

21 Απριλίου, 2021 15:15

Αγαπητοί δημότες και κάτοικοι του Δήμου Πάτμου ,
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε πάλι εμφάνιση κρουσμάτων  COVID-19 στο νησί μας και πρέπει όλοι μας να δείξουμε ψυχραιμία και μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφύγουμε να ασθενήσουμε οι ίδιοι ή οι οικείοι μας. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πάτμου σας υπενθυμίζει τα παρακάτω μέτρα πρόληψης , τα οποία έχει λάβει και σας παρακαλεί να τα τηρήσετε :
– Το ΤΑΜΕΙΟ του Δήμου είναι κλειστό για το κοινό και οι πληρωμές προς τον Δήμο για οφειλές κ.λπ. θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης ή μέσω Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ή κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Σημειώνεται ότι οι πληρωμές από τον Δήμο προς προμηθευτές, τρίτους κ.λπ. γίνονται ούτως ή άλλως πάντοτε μέσω Τραπέζης.

Για Πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου  θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά η αίτηση στο τηλέφωνο του Δημαρχείου (2247360300) ή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.patmos.gr . Ταυτόχρονα με την αίτησή του, ο πολίτης θα ενημερώνεται πότε θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό του για να προσέλθει στο Δημαρχείο ή στο ΚΕΠ και να το παραλάβει.

Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ή το ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα, προκειμένου να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά:

Δημαρχείο 2247360300
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο 2247360326
ΚΕΠ 2247360420
Γραφείο Εξυπηρέτησης ΟΑΕΔ 2247033320

Σε περίπτωση που κατά την τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι δυνατή η πλήρης εξυπηρέτηση του πολίτη, αυτός θα συνεννοείται με τον αρμόδιο υπάλληλο για την εξυπηρέτησή του με προσέλευση στα Δημοτικά Γραφεία ή στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και μόνο κατόπιν ραντεβού.

Οι εισερχόμενοι στα Δημοτικά Γραφεία θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που ισχύουν (υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθάρισμα χεριών με αντισηπτικό).

   Επειδή τα κρούσματα COVID-19 εμφανίζονται κυρίως μετά από επιστροφή από ταξίδι εκτός Πάτμου, παρακαλούνται όλοι οι δημότες και κάτοικοι να μετακινούνται μόνο για λόγους υγείας ή άλλο σοβαρό προσωπικό ή οικογενειακό λόγο και όταν επιστρέφουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας (διεξαγωγή self test ή rapid test και παραμονή σε καραντίνα για τουλάχιστον μία εβδομάδα από την ημέρα επιστροφής.) 

Ο Δήμαρχος
Ελευθέριος Πέντες