Επιστολή προς τον πρωθυπουργό   – «Έκκληση για απαγόρευση μετακινήσεων στο νησί της Πάτμου»

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό – «Έκκληση για απαγόρευση μετακινήσεων στο νησί της Πάτμου»

 

 

ΠΡΟΣ : Τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα:«Έκκληση για απαγόρευση μετακινήσεων στο νησί της Πάτμου»

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας απευθύνουμε έκκληση για την απαγόρευση των μετακινήσεων προς το νησί μας.

Ο Δήμος Πάτμου λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που εξαγγέλλει συνεχώς το κράτος για την προστασία από τον κορωνοϊό, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δημότες του προτρέποντάς τους να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και να παραμένουν στα σπίτια τους.

Όμως ενώ οι δημότες μας πειθαρχούν και προσπαθούν για την προστασία τη δική τους αλλά και των συμπολιτών τους, με τα πλοία της γραμμής καταφθάνουν συνεχώς ταξιδιώτες από το εξωτερικό  αλλά και από πόλεις της Ελλάδος όπου έχουν διαγνωσθεί κρούσματα και οι οποίοι διαθέτουν εξοχικές κατοικίες.

             Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, 

   Αν στη χειρότερη περίπτωση  που απευχόμαστε όλοι,  εισαχθεί ένα κρούσμα στο νησί δεν έχουμε την υγειονομική υποδομή να το περιθάλψουμε. Φοβόμαστε για την υγεία των 3000 μόνιμων κατοίκων μας  διότι το Κέντρο Υγείας Πάτμου δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος όχι της διασποράς του ιού αλλά ούτε ενός κρούσματος.

Σημειώνουμε ότι  αυτή η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους του νησιού μας του οποίους προσπαθούμε να εμψυχώνουμε,  χωρίς αποτέλεσμα όμως όταν βλέπουν ότι συνέχεια καταφθάνουν στο νησί  νέα πρόσωπα.

Γι’ αυτό ζητάμε να απαγορευτούν οι μετακινήσεις προς το νησί της Πάτμου για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσουν τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού, να συνεχιστούν τα δρομολόγια των πλοίων τα οποία θα μεταφέρουν μόνο προϊόντα και  δημότες μας για αποδεδειγμένη  επείγουσα ανάγκη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Ο Δήμαρχος

Ελευθέριος Πέντες

Δείτε και αυτό

Δημοσιεύματα

Νέο γήπεδο 5Χ5 στον Κάμπο

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «Η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στον οικισμό Κάμπου Πάτμου» με προϋπολογισμό 183,000 €.

Δήμος Πάτμου

Συνεδρίαση με θέμα έγκριση Ισολογισμού 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Πάτμος,  29 Σεπτεμβρίου 2016 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                                 Αριθμ.Πρωτ: 5838 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ       Δ/νση : Χώρα Πάτμος 85500                    ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο και τα Μέλη του  Δημοτικού Πληροφορίες: Ελένη Ελισσαίου        

Τουρισμός

Τουριστικός προγραμματισμός για το έτος 2017

        Τουριστικός  Προγραμματισμός του έτους 2017 ________________________________________ Α. Προοίμιο Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία έντονη ανοδική πορεία στα ποσοστά της τουριστικής κίνησης στο νησί μας . Σε