Δορυφορική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης  (ΦΕΚ 1203/Β/05/04/2017) η επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης.

Με την απόφαση αυτή  υλοποιείται  η υπόσχεση που είχαν δώσει κατά την επίσκεψη τους στους Αρκιούς ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κουρουπλής και ο υφυπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και είχε ζητήσει με επιστολή του ο Δήμαρχος Πάτμου και αφορά την δράση της παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες ραγδαία εξελισσόμενες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες σε δικαιούχους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Ελληνικής Επικράτειας.

Μέσω της δράσης επιτυγχάνεται:

  • Η ουσιαστική τεχνολογική ενίσχυση της Περιφέρειας και των πολιτών που ζουν μόνιμα και δραστηριοποιούνται σε αυτήν, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας και στον μόνιμο πληθυσμό τους.
  • Η μείωση του ψηφιακού και τεχνολογικού χάσματος μεταξύ των πολιτών της χώρας και των γεωγραφικών τμημάτων αυτής.
  • Η εξοικείωση των δικαιούχων πολιτών με τις σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες.
  • Η ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην επικοινωνία και στη πληροφόρηση, μέσω της αξιόπιστης και ποιοτικής τους πρόσβασης σε πληθώρα προγραμμάτων ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης.

Έτσι όλα τα απομονωμένα νησιά και νησίδες της Δωδεκανήσου και όχι μόνο αλλά και ολόκληρες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος θα έχουν μέσω των εταιρειών NOVA και  COSMOTE TV άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση αφού η πάροχος ψηφιακού σήματος DIGEA δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει αυτές τις περιοχές.

Πιο συγκεκριμμένα στον Δήμο Πάτμου θα καλυφθούν:

ΠΕΡΙΟΧΗΚΑΤΟΙΚΟΙΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
1Αρκιοί4418
2Γροίκος7732
3Κάμπος633264
4Μαράθι53
Σύνολα Δήμου Πάτμου759317

 

Για την υλοποίηση της δράσης θα εκδοθεί σχετικός οδηγός από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Δείτε και αυτό

Γραφείο Τύπου

Πρόσκληση προσκόμισης στοιχείων προς θεμελίωση νομής του Δήμου Πάτμου

Καλούνται όσοι γνωρίζουν και μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να αποδείξουν εγγράφως πράξεις νομής και κατοχής του Δήμου Πάτμου για τα κάτωθι ακίνητα: ακίνητο με ΚΑΕΚ: 100600601018/0/0, θέση «ΜΕΛΟΙ ΜΙΚΡΟ», ακίνητο

Αξιοθέατα

Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Πάτμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Πάτμος,  1 Δεκεμβρίου 2017 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                                   Αριθμ.Πρωτ: 7408 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ    Δ/νση : Χώρα Πάτμος 85500                                 

Γραφείο Τύπου

Έκθεση Ζωγραφικής

  Η εταιρεία Πατμιακού Πολιτισμού έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση των αδερφών Marxen, μία συλλογή από ακουαρέλες για το νησί της Πάτμου. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι