Γαστρονομία

Γαστρονομία

Ο γαστρονομικός πλούτος της Πάτμου είναι ανεξάντλητος, περιλαμβάνοντας μία μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων, συνταγών και εδεσμάτων, που μπορούν να χαρίσουν στον εκάστοτε επισκέπτη ακόμη μία μοναδική εμπειρία.

Ντόπια λαχανικά, φρούτα, οι γνωστές τοπικές τυρόπιτες Πάτμου (σε σχήμα τάρτας) με γέμιση τοπικών τυριών, τα γεμιστά καλαμάρια, το ανθόνερο, το μυρωδάτο ψωμί και το ξακουστό γλυκό πουγγί με μέλι ή με ζάχαρη άχνη, είναι λίγες από τις γευστικές απολαύσεις που η Πάτμος διαθέτει.

Στα πολυάριθμα ταβερνάκια και εστιατόρια του νησιού, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τόσο σπιτικές παραδοσιακές συνταγές του νησιού, όσο και φρέσκα ψάρια και χειροποίητα γλυκά, ενώ στα ζαχαροπλαστεία του νησιού μπορούν να προμηθευθούν κάποιους από αυτούς τους γευστικούς θησαυρούς.

Προσφάτως επιχειρηματίες της Πάτμου, αποδεικνύοντας τη μεγάλη σπουδαιότητα που επιδεικνύουν στην τοπική γαστρονομία προχώρησαν στην παρουσίαση του Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ εδώ και 8 χρόνια διοργανώνεται στο νησί το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης το οποίο αποτελεί έναν ακόμη θεσμό που ενισχύει και αναδεικνύει την Πατμιακή γαστρονομία.

gastronomia-patmos

Δείτε και αυτό

Γραφείο Τύπου

Δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα αιτήσεων ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Πάτμου γνωστοποιεί ότι εκδόθηκαν τα αποτελέσματα των αιτήσεων των δημοτών για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ), Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, ως ακολούθως:

Προσκλήσεις Δ Σ 2016

Συνεδρίαση με θέμα έγκριση Ισολογισμού 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Πάτμος,  29 Σεπτεμβρίου 2016 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                                 Αριθμ.Πρωτ: 5838 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ       Δ/νση : Χώρα Πάτμος 85500                    ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο και τα Μέλη του  Δημοτικού Πληροφορίες: Ελένη Ελισσαίου        

H Πάτμος

Coesima

Όλες τους πόλεις με μακρόχρονη ιστορία, υποδέχονται συνολικά 20 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο και συνεργάζονται μεταξύ τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των επισκεπτών τους, να καθορίσουν τους τρόπους διευκόλυνσης